Sant Prim

sant prim

La capella de Sant Prim i Sant Felicià, es coneix de manera més comuna com Sant Prim, està localitzada en el terme del municipi de Maià de Montcal a la Garrotxa i és protegida com un bé cultural d’interès de la localitat. Aquesta capella es troba precisament en el costat ponent de l’esmentat municipi.

És una edificació que té una sola nau i absis semicircular i l’accés al públic es fa directament per la façana de llevant per una porta de cèrcols de punt mitjà, en degradació. Com a punt resaltant un ull de bou il·lumina l’interior de la seva nau.

La seva façana té en la seva part més alta un campanar petit i d’espadanya que també té un ull, està construït amb maons i a l’interior de la capella hi ha un altar que van elaborar amb estuc i guix, i un pou en homenatge al trasllat de les relíquies dels sants titulars i d’igual forma, un cor.

Els habitants de la zona comparteixen una llegenda i tradició piadosa que diu que en el moment de portar les relíquies dels sants Prim i Felicià al monestir de Sant Pere de Besalú, els qui les portaven abans de continuar el seu camí es van asseure a descansar.

De sobte, va començar a brollar una abundant font que els va proveir d’aigua suficient per a continuar la seva caminada fins a la capital del comtat. Des d’aquest moment, el pou no ha faltat dins de la capella per a recordar la llegenda de la zona fèrtil.