Si vens a CAL TORT podràs gaudir de les orquídies silvestres!

Aquestes espècies són exòtiques i només les podrem observar del mes de març fins a començament d’estiu.

Durant els mesos d’hivern, les orquídies romanen sota terra fins que les condicions són les òptimes. Posseeixen tubercles al subsol, requereixen unes condicions molt específiques per poder sobreviure: quantitat de pluja, humitat i hores de sol. Sense aquests tres grans requisitits és molt difícil que surtin a la superfície. I per descomptat un cop han sortit i florit, necessiten les visites dels insectes que les pol·linitzin per permetre la seva futura reproducció.

És una planta amb les fulles fortes, lluentes i amb forma ovalada, i la seva floració lilosa passa desaperçabuda al mig de la natura.

A les zones tropicals les orquídies creixen a les branques dels arbres i a les esquerdes de les roques. En canvi, a l’àrea mediterrània les orquídies silvestres creixen a vora dels camins, zones boscoses, camps erms que havien estat cultivats… I quan en veiem una ja n’estem segurs que al voltant en trobarem moltes més, encara que poden ser abundants en algunes zones si ens desplacem uns kilòmetres el més segur que no n’observarem.

Aquesta espècie està protegida en àmbit Europeu, perquè és molt vulnerable a les alteracions del seu hàbitat. Recorda gaudir-la sense modificar el seu entorn natural.