Església de Dosquers

Església Dosquers

És una església amb una nau que ha sofert diverses modificacions una d’aquestes reformes arquitectòniques és un sobrealçament que es va realitzar ja que es nota a quina altura tenia la seva coberta original, atès que aquest revestiment té una volta de canó, el qual acaba en un absis, semicercle o volta semicircular, molt comuna a les esglésies rurals.

No obstant això, es coneix de manera fefaent de l’administració d’aquesta església en temps relativament tardans, ja que és en el testament del bisbe de Girona, Pere de Castellnou, l’any de 1278 quan es té el seu registre històric més remot. Malgrat que es presumeix de la seva existència molt de temps abans.

En la seva entrada es destaca per quatre arcs en gradació, timpà i llinda. De la mateixa manera, per la seva finestra de mig punt sobre la porta que conserva el mateix disseny amb quatre arcs en gradació. El sobrealçament de la nau també es nota en la façana de l’església.

Crida l’atenció dels visitants de l’Església de Dosquers, el seu campanar ja que té una torre quadrada, que en el seu moment va suplantar al campanar de cadireta o d’espadanya anterior, el qual sí que tenia l’estil de les esglésies tradicionals de la Garrotxa en aquestes èpoques.

És una església amb construcció que data del segle XII i que ha tingut moltes modificacions pel que sembla realitzades en diferents segles. Però, es coneix que es va construir amb una sola nau amb volta de canó i sagrari semicircular gràcies als seus vestigis arquitectònics.