Festa de la Santa Espina, a la Garrotxa

,
capgrosos

Cada any en la localitat de Les Planes d’Hostoles se celebra la Festa de la Santa Espina una tradició el dia central de la qual és el 27 de setembre, però que abasta altres dies per als diferents esdeveniments que es realitzen en en aquesta festa catalana.

El programa és molt ampli, inclou activitats per a tota la família on són presents la cultura popular i la tradició de la Garrotxa, entre elles destaquen el Correfocs, els Pubilles i Hereus i balls populars molt alegres i divertits; cada any els habitants de Les Planes d’Hostoles i els qui tenen aquesta de visitar aquesta localitat per a gaudir d’aquesta festa tradicions participen en:

  • L’elecció dels Pubilles i Hereus els qui representaran durant tot un anys a la localitat en els diferents actes i festes tradicionals.
  • El Correfoc: una activitat molt divertida en què els correfocs desfilen pels carrers amb els seus alegres abillaments meravellant a tots amb focs artificials.
  • La baixada dels formatges i pernils: una divertida activitat en què els participants deuen atrapen els formatges i pernils que vénen rodant per un pendent.
  • La Fira del Bastó i la Fusta: una activitat molt interessant per a tots és el ball dels gegants de Les Planes d’Hostoles Jordi de més de 4 metres d’altura i Nuria de 3,76 metres d’altura, als qui acompanyen en la Plaça Nova els nans, als quals també se’ls coneix com a capgrossos, un divertit grup que inclou a dos capitans, l’àvia, l’avi, el nen, la nena, el rialler, el torrat i el Guenyo.