La fira de la mel de Crespià

fira mel crespia cal tort

La fira de la mel de Crespià és un esdeveniment que s’organitza tots els anys en l’últim cap de setmana de febrer celebrant-se la XLI edició d’aquesta fira. És una festivitat molt concorreguda pels habitants de Crespià i turistes que acudeixen per obtenir mel de la millor qualitat a un preu bastant econòmic.

Una fira simbòlica plena de cultura

La fira de la mel reuneix una gran quantitat de visitants en els dos dies de durada, amb una quantitat mitjana d’uns 20.000 assistents, sol començar amb un xut a l’aire seguit d’una caminada per tota la localitat amb una durada aproximada de 3 hores que té com a idea ser l’avantsala de l’esdeveniment, tot seguit comença la fira amb diversos esdeveniments que la localitat tenen pautats per a tots els visitants, com sessions de fotos, música i molt més.

Què es fa a la fira de la mel?

El més concorregut d’aquesta fira és la venda de la mel ja que lliuraments anteriors de la fira s’han registrat de 2000 a 3000 quilos de mel venuts, de moltes varietats. Amb un preu de mitjana de 6 euros per pot de vidre, encara que per als amants frenètics de la mel estan disponibles pots de vidre de fins a un quilo d’aquesta famosa mel de la localitat de Crespià.

En aquesta fira hi ha unes noranta parades de expès de tot tipus de productes artesanals, menjars típics de Catalunya i Crespià. Et recomanem que reservis amb anticipació un hotel o casa rural per poder quedar-te a gust a Crespià ja que durant la fira és molt difícil aconseguir un lloc lliure, per l’enorme quantitat de turistes que arriben a la zona.