Principals rutes de senderisme a La Garrotxa

senderisme la garrotxa rural

Si ets amant de les caminades a l’aire lliure i gaudeixes de l’entorn natural i l’experiència que el caminar per naturalesa ofereix, has de saber que a La Garrotxa comarca de la província de la Girona, té diverses rutes per fer senderisme, ja que compta amb un entorn boscós i muntanyós perfecte per a aquestes activitats, posseeix una gran varietat de rutes senyalitzades per als turistes que els interessi caminar per elles.

Quines són les rutes principals de senderisme a la Garrotxa?

Molts camins històrics que travessen La Garrotxa d’extrem a extrem ens permeten explorar tota la zona, podem trobar una xarxa de senders que reben el nom d’Itinerànnia, que al seu torn es poden connectar-nos a el Ripollès i als l’Alt Emporà, que passen pel parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa, i ens permeten recórrer tots els racons de la comarca. També hi ha la Via Romana de la Capsacosta, el camí ral de Vic a Olot, el camí de Sant Jaume i molts senders de Gran Recorregut que ens ofereixen altres paisatges en el seu recorregut.

Recomanacions per a les rutes de senderisme a la Garrotxa

Aquests senders estan oberts a el públic durant tot l’any. Com a requeriment has de comptar amb un guia experimentat que conegui la zona a la perfecció, ja que encara que tots els senders estan senyalitzats, el més recomanable sempre és comptar amb algú que conegui la zona, ja que aquests ens poden portar a llocs que sense la seva ajuda i coneixement de la zona pel nostre compte potser no podríem descobrir. A més, ells estan allà per cuidar-nos d’algun tipus de contratemps que puguem tenir en la nostra caminada.