Santa Pau, a la Garrotxa

santa pau la garrotxa

Els pobles medievals s’han convertit en un dels atractius més interessants de la Garrotxa, entre ells ressalta Santa Pau, un poble volcànic que es troba enclavat en un terreny accidentat per l’acció dels volcans Croscat, Roca Negra i Santa Margarita, que ara correspon a l’àrea central del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

El primer que sentim en visitar aquest singular conjunt emmurallat és que hem viatjat a l’edat mitjana, el seu barri antic es conserva perfectament, en la seva plaça major trobem l’església de Santa María, la construcció de la qual data de l’any 1430, envoltant la plaça podem descobrir diferents cases que daten de l’època medieval, algunes galeries porticades, altres finestres amb estil gòtic o renaixentista.

Enfront del centre històric trobem els miradors, que ens regalen belles vistes panoràmiques úniques d’aquesta regió dominada pel paisatge volcànic.

De visita a Santa Pau a la Garrotxa tenim l’oportunitat de conèixer alguns llocs singulars del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre ells la Fageda d’en Jordá, una fageda realment única, formada sobre una bugada de lava refredada que va ser expulsada pel volcà del Croscat, aquesta fageda s’assenteixi en un terreny pla envoltat per 21 dels volcans que es troben a la Garrotxa.

Podem aprofitar també per a fer una escapada a llocs realment bells, les rutes d’excursionisme ens porten descobrir el volcà de Santa Margarita, que s’eleva a 682 metres i la boca dels quals s’estén a un perímetre de prop de 2.000 metres.