Aiguamolls de l’Emporda

per que visitar els aiguamolls del emporda

El Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà és un ecosistema d’alt valor ecològic que permet la coexistència entre aigua, terra, humans i naturalesa. Una reserva natural única enclavada en les restes de l’antic estany de Castelló, amb una superfície de més de més de 4700 Ha es considera com un dels aiguamolls més importants de la península ibèrica.

Aquesta reserva natural es troba dividida en dues parts les quals estan separades pel nucli urbà de Castelló d’Empúries i la macro urbanització de Empuriabrava. Aquests aiguamolls estan delimitats també pels dos marges que formen el riu Fluvià en el seu tram final i la platja de Sant Pere Pescador en el golf de Roses.

La seva ubicació entre la mar, el riu i les àrees de cultiu dels Aiguamolls de l’Empordà ha fet que dins del Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà es trobin diversos ecosistemes amb característiques diferents com a llacunes costaneres d’aigua salobre, prats, zones inundables envoltades de canals de drenatge, arenals, dunes, platges, estanys d’aigua dolça, així com àrees de cultiu, entre les quals destaquen les dedicades al cultiu d’arròs.

És l’hàbitat d’una gran quantitat d’espècies de flora i fauna, destaquen els ocells migradors, de les quals s’ha aconseguit catalogar prop de 330 espècies, per la qual cosa és un dels millors llocs per a l’albirament d’ocells.

Els visitants compten amb diferents itineraris, en els compten amb casetes – guaita que han estat situades de manera estratègica per a evitar molestar i alterar l’hàbitat de les diferents espècies, permetent observar la intimitat i la manera de vida dels ocells i mamífers que habiten en els diferents ecosistemes del parc.

L’entrada al parc és gratuïta i compta amb el Centre d’Informació Cortalet, on els visitants reben tota l’ajuda i informació que necessiten per a gaudir dels itineraris que ofereix el Parc Natural Aiguamolls de l’Empordà.