Sant Aniol d’Aguja – Sadernes

sant aniol

Sant Aniol d’Aguja està situat en els voltants de Montagut i Oix a la comarca de la Garrotxa, Girona. És una àrea natural molt atractiva per als senderistes, escaladors i amants del barranquisme, a més trobem els magnífics salts d’aigües i increïbles piscines naturals, així com una ermita romànica que data de l’XI.

L’itinerari és circular i part de Sadernes, un poble situat a tan sols 20 km d’Olot, capital de la Garrotxa. Deixem el cotxe en el pàrquing públic pròxim al càmping Sadernes i prenem el camí que va al pont d’en Valentí, és una ruta que compta amb senyals de la xarxa Itinerannia. En aquest punt el camí es bifurca i decidim continuar per la senda que va al costat del riu.

És un tram amb abundant vegetació que ens porta a la presa del Gomarell, molt prop de l’ermita de Sant Aniol, en arribar a l’ermita vam fer una breu parada per a descansar i admirar aquesta obra arquitectònica mil·lenària, que des de l’any 1983 és considerada Ben Cultural d’Interès Nacional. Després seguim fins al Gorg Blau i al Salt del Brull, una de les meravelles naturals de L’Alta Garrotxa.

Després de descansar una mica i gaudir d’aquestes meravelles naturals optem per tornar a Sadernes, prenem la sendera en direcció al Salt de la Nuvia, té cert nivell de dificultat, però val la pena el recorregut per la bellesa d’aquest salt i les meravelloses vistes panoràmiques de la vall de Sant Aniol.

La ruta Sadernes – Sant Aniol d’Aguja és, com vam dir, una ruta circular d’uns 15 km, un recorregut que pot durar prop de 4 o 5 hores, prenent-se el temps per a descansar gaudir de totes les belleses naturals, és una ruta de moderada exigència apta per a persones de totes les edats.