Castellfollit de la Roca a la Garrotxa

Castellfollit de la Roca a la Garrotxa

Situat dins del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa trobem un dels municipis més petits de tota Espanya, es tracta de Castellfollit de la Roca. Un pintoresc poble assentat sobre un un cingle basàltic, de més de 50 m d’altura i prop d’1 km de longitud.

Aquesta zona coneguda com el riscal de Castellfullit es va formar per l’erosió dels rius Fluvià i Toronell sobre la lava volcànica abocada des de fa milers anys. El que fa que Castellfollit de la Roca sigui un lloc realment únic que val la pena descobrir durant una visita a la Garrotxa.

En un dels extrems del poble, on desemboquen els seus carrerons, es troba l’antiga església de Sant Salvador, un lloc singular que ofereix espectaculars vistes panoràmiques d’aquesta sense igual paisatge volcànic. Un altre dels llocs emblemàtics de Castellfollit de la Roca és el barri vell, es pot visitar la plaça de Catalunya, i des d’allí endinsar-se en els seus vells carrerons.

En aquests estrets carrers, algunes de les quals coincideixen amb l’antiga via romana Annia, trobem cases singulars que van ser fabricades amb roques volcàniques.

De visita Castellfollit de la Roca es té l’oportunitat de conèixer dos museus molt originals, el Museu de Vietnam, un espai únic en tota Europa que guarda una col·lecció d’equips, materials i peces militars relacionades amb la Guerra de Vietnam ocorreguda en la dècada del 60 i 70 del segle passat.

El Museu de l’Embotit, on es mostra la història de la producció i els elements utilitzats en diverses èpoques per a la fabricació dels embotits, productes típics d’aquesta regió catalana.