El Parc de Pedra Tosca

Es troba dins del parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa a Les Preses, molt prop d’Olot. El paisatge del parc de la pedra Tosca, va ser realitzat per Carme Pigem, dit així per les seves roques del volcà Croscat traslladades per a augmentar la superfície de cultiu anivellant la zona amb terra més apta per a les activitats agrícoles.

Amb l’objectiu de destacar la singularitat del paisatge de la zona, en 2004 es va modificar per a sorprendre els visitants amb estrets corredors senyalitzats per pals d’acer que formen traços lineals. Es va recuperar el seu paisatge en equilibrar els seus elements naturals i artificials, amb el que va aconseguir el quart premi de paisatge Rosa Barba en 2006.

En un moment, fa almenys uns 150 anys va ser un espai rural que van abandonar, i que es va recuperar per a consolidar un lloc molt interessant on existeixen camins, parets, cabanyes i més que mostren la tenacitat humana que va construir laberints per a beneficiar-se de la fertilitat del lloc, malgrat la duresa extrema d’aquest territori.

Els viatgers poden visitar aquest parc amb cotxe des d’Olot, en una ruta de 1,5 km en sentit Les Preses. De la mateixa manera, poden arribar a peu des d’Olot per les Fonts de Sant Roc caminant pel carril bici en el tram Olot-Girona el que els pren uns 30 minuts.

A l’igual, poden caminar des de Les Preses i durant uns 40 minuts, per a gaudir d’un paisatge i una locación increïble per a prendre les millors fotografies i divertir-se d’una forma inusual.