Santa María de Palera

Santa maria de palear

Localitzat a Beuda municipi de Girona a Catalunya, caracteritzat per gaudir d’una arquitectura d’estil romana, és un gran punt de trobada per la seva cultura, ja que en ella trobem l’església del sant sepulcre de Palera.

Aquest és un concorregut punt de trobada entre els entusiastes del senderisme, ja que Palera ofereix diverses rutes naturals de fàcil accés i amb entorn natural que no té cap desaprofitament, aquest recorregut destaca per ser un recorregut semi-circular, ja que aquest té com a objectiu donar-li la volta a tota la zona de la Palera finalitzant justament en el punt de partida.

L’església del sant sepulcre de Palera

Aquesta església és un dels romanents que es conserva en perfecte estat de l’època romana, datant del segle XI aquesta església era molt freqüentada pels feligresos ja que era un punt de peregrinació perquè concedia els mateixos privilegis que es donaven per visitar l’església homònima del Sant Sepulcre de Jerusalem.

Aquesta església es va convertir en una gran alternativa per als quals en aquells dies se’ls feia impossible poder anar a Jerusalem, des del segle XII al segle XVI va passar a dependre del monestir de Santa María de la Grassa. Aquesta església compta amb un disseny totalment romà, és de tipus basilical, encara que per la seva antiguitat els adorns i claustres de l’església que sobreviuen avui dia en les que es poden veure figures d’ocells i humanes es troben en un mal estat de conservació.