La Fageda d’en Jordà a la Garrotxa

fagedadenjorda

Són els boscos més bells del país i es troben a la Garrotxa a Girona, La Fageda d’en Jorda és màgica. És un terreny pla que es va formar de bugades de lava del volcà del Croscat i també té una altitud baixa de 550m molt poc freqüent per a les fagedes de la Península Ibèrica.

De la mateixa manera, La Fageda s’envolta de 21 volcans, es considera un lloc místic que ha inspirat a poetes, pintors i que ha sorprès a tots els seus visitants, els quals poden descobrir-la en qualsevol època de l’any. No obstant això, a la tardor és el moment ideal per a gaudir dels seus encants.

Les millors fotografies poden captar-se a mitjà del mes de novembre ja que es pot observar una gran gamma de colors i especialment, de tons ocres, marrons i vermellosos que conformen una estampa excepcionalment preciosa.

Els visitants que van a l’hivern gaudeixen la seva imatge més mística ja que els seus arbres no tenen fulles i formen una catifa que rep als senderistes. Molts d’ells aprofiten aquest cúmul de fulles per a jugar.

A la primavera i estiu les fulles es mostren en una festa verda i la temperatura és excel·lent per a caminar al parc, que és un frondós bosc on a penes es pot albirar el blau del cel.

D’altra banda, és un parc que es pot recórrer de manera gratuïta en qualsevol temporada, depenent dels gustos dels visitants, que poden deixar el cotxe en aparcament de pagament, on reben informació sobre atractius com els carruatges de cavalls.