El salt de l’olla

El salt de l’olla és una de les belleses naturals de la Garrotxa que bé val la pena descobrir, se situa en el terme municipal de Hostalets d’en Bas a La Vall d’en Bas, com a part del de curs de reg del riu Puig, un dels afluents del riu Fluvià.

El nostre itinerari part d’Olot, capital de la comarca de la Garrotxa. Seguim la carretera C-153 amb direcció a Rupit i després de passar el quilòmetre 49 prenem l’entrada a Hostalets d’en Bas, després de passar la casona del Aubert trobem un lloc per a aparcar el cotxe.

D’allí seguim un camí que ens porta al Molí Vell, on també és possible aparcar el cotxe, des d’aquí seguim el camí que ens porta per sobre del torrent d’Artigamala i des d’allí ens encaminem cap a la casa de l’Esquirol.

Després de passar aquesta casa, prenem el camí ral que ens porta de Vic a Olot, és un camí antiquíssim i de molta història. És una ruta empinada amb un cert nivell de dificultat, però molt atractiva i entretinguda, seguim per ella fins a arribar al collet de la Cirera. A partir d’aquest punt la ruta es fa més senzilla i podem gaudir de belles vistes panoràmiques de la Vall d’en Bas.

Després de caminar alguns minuts trobem un grapat de pedres amuntegades (manca), que marquen l’inici de petita sendera que ens porta directament sobre el salt de l’olla, es tracta d’una espectacular gola amagada entre la vegetació, des d’on es pot observar aquesta meravella natural en tota la seva esplendor.

Per a arribar a la base del salt de l’olla hem de tornar fins a la manca i prendre una sendera amb un pendent fort que hi ha al seu costat, en dies de pluja el camí es torna molt relliscós, fins i tot al final trobem una corda per a facilitar el descens. Finalment arribem a aquesta meravella natural que és el salt de l’olla, on podem gaudir del paisatge i de les seves aigües.

El retorn el realitzem per la mateixa ruta, només cal tornar sobre els nostres passos. És una excursió molt interessant a la qual podem dedicar tot el dia.