Ermites de Sant Marti del Corb i Sant Miquel del Corb

Es tracta d’una interessant i senzilla ruta circular que inicia i culmina prop d’Olot, capital de la Comarca de la Garrotxa, que ens permet descobrir les ermites romàniques de Sant Marti del Corb i Sant Miquel del Corb, així com tota la bellesa natural que tanca aquesta regió volcànica.

La ruta que inicia a Les Preses, des de la plaça Major sortim en direcció a la ruta que ens porta a les ermites del Corb, després de passar la piscina trobem una sendera d’ascens senzill que ens porta a travessar una roureda i una fageda, després deixar els fajos, trobem un clar on situem el pal Volcà del Racó G143.

En aquest senyal, creuem al costat dret i després de pujar alguns metres aconseguim el pal G144 El Racó, girem ara a l’esquerra i seguim un camí que ens porta a un alzinar i després a una fageda, seguint aquest camí arribem a l’ermita de Sant Miquel del Corb.

Després d’admirar les senzilla arquitectura d’aquesta ermita preromànica, seguim el camí que ens porta a Mes l’Antiga, una casona amb teulada de dues ales situada al peu de la serra del Corb. A la seva dreta trobem un camí ascendent que ens porta a l’ermita de Sant Martí del Corb. És un bon lloc per a un breu descans.

Situem el pal Sant Martí del Corb G75 i seguim rector per la ruta que indiquen les marques grogues de Itinerànnia fins a arribar a una fageda, on situem l’encreuament G77 Baixant d’en Camps. Aquí hem de girar a la dreta i seguir el camí a la serra de Marboleny, on hem de situar el G78 Serra de Marboleny.

Seguim per aquesta ruta fins a situar el P4 Serrat dels Aulines, aquí seguim en direcció a l’Àrea Recreativa de Xenacs, on hem de situar l’encreuament P3 Àrea de Xenacs per a prendre el camí dels Barrincoles amb direcció a Les Preses.