Circuit de Besalú – Garrotxa

El Circuit de Besalú. Ruta 1 Garrotxa, és una ruta de més d’onze quilòmetres, que pot fer-se a peu en una mica més de quatre hores per a gaudir de bells paisatges. La ruta inicia a Besalú en direcció a Beuda en pujar unes escales i seguir senyals grocs a un camí i passarel·la de fusta per a creuar a la riera.

En la segona passarel·la, la via sense asfaltar i el senyal Salt de Palera a la dreta inicia el descens fins a creuar la riera, un pou i pujar fins a església de Santa María de Palera, enrere es creua al camí a Beuda en ascens per una sendera fins al bosc i el Sant Sepulcre fins a la carretera asfaltada, passant el bosc de pins que porta a una via asfaltada.

En l’encreuament G182 la Canova se segueix a la carretera principal fins a arribar al poble de Beuda, la seva plaça i església de Sant Feliu. Es pren una petita via asfaltada per a recórrer la ruta fins a l’encreuament G1822 i seguir fins a Besalú. Després, es troba l’encreuament G80 per a passar a una pista que descendeix a l’esquerra a la masia de Ca´Oms de Guixers.

En passar la casa de l’Hospitalet es puja fins a l’encreuament G104 Salt de Palera que porta al mateix camí per a trobar la sortida a la torre elèctrica i via de servei de la ruta accedint de nou a la urbanització i rotonda per a trobar les escales i sortir de nou a la parada d’autobús.