La plaça dels gegants d’Olot

,
plaza gegants olot

Olot és perfecta per a recrear una història fantàstica a la província de la Girona, és una població petita que està enmig de volcans. És la capital de la Garrotxa, ideal per a visitar en vacances per les seves tradicions, museus i la seva especial gastronomia.

També, és una panoràmica diferent per a gaudir en vacances, com la seva plaça Major, la qual es coneix com la Plaça dels Gegants d’Olot. És una ciutat amb la seva bellesa particular i un accentuat estil renaixentista.

Els nens de totes les edats gaudeixen la seva llegenda amb gegants i amb les petjades dels seus passos que s’observen dibuixats en el centre de la seva plaça major. És el lloc on se celebren les festes del poble d’Olot en honor a la Verge de Tura, també una especial història.

Els qui han gaudit d’aquestes festivitats locals, han comentat que es pot observar un ball tradicional d’Olot, on es representa un ball de gegants, nans i cavalls, un espectacle pintoresc que es gaudeix prop del 8 de setembre, són les festes catalanes més concorregudes en la plaça major d’Olot i en altres poblacions de Garrotxa i Girona.

Un altre dels atractius turístics és el museu de la Garrotxa, que funciona en el tercer pis d’un gran edifici neoclàssic en l’àrea més cèntrica de la ciutat, imperdible, amb cartells modernistes.

És petit però interessant, seu de l’Escola paisatgística d’Olot, amb obres inspirades en l’entorn natural, que daten de finals del segle XIX i principis del XX.