Turisme rural amb la teva bombolla a la Garrotxa

La pandèmia generada pel Covid-19 va desfermar una de les pitjors crisis sanitàries d’aquest segle, això va trastocar la vida de persones de tot el món que es van veure obligades a estar aïllades a casa per garantir-ne la seguretat, prevenint el contagi.

Però a poc a poc s’ha reprès una nova normalitat, que va permetre que milers de famílies espanyoles poguessin gaudir de les seves temporades de vacances, sempre que ho fessin amb la seva bombolla (nucli social reduït).

Què és una bombolla social?

És una estratègia posada en pràctica per molts països per evitar la propagació del Covid-19, aquesta consisteix a reduir el contacte amb un nombre determinat de persones. La bombolla social de cada persona la constitueixen familiars, amics o companys propers.

Què cal tenir en compte en fer turisme rural amb una bombolla?

Amb el sorgiment de la variant del Covid-19, Omicrón, les alarmes es van encendre novament i si bé gran part de la població està vacunada, els que vacacionen a la Garrotxa amb la seva bombolla social han de tenir en compte certes consideracions, per reduir el seu risc de contagi.

  • Quan es vacaciona amb la bombolla s’ha de mantenir el mínim contacte amb aquelles persones que no formin part del grup interpersonal.
  • Cal assegurar-se que les persones de la bombolla també prenguin totes les mesures de bioseguretat pertinents durant el viatge.
  • En aquells casos en què es tingui contacte amb persones que no formin part de la bombolla, cal respectar el distanciament social i fer ús de la màscara.

Vacacionar a la bombolla és una alternativa segura, sempre que s’estableixin regles i tothom tingui clar que la seguretat d’aquesta bombolla dependrà de la responsabilitat de prevenció que cadascú assumeixi.